Færøerne indtager Climate Planet på Rådhuspladsen 13. oktober 2017 – Kulturnattens dag

Invitation til kort seminar om grøn energi og klimaudfordringer i Nordatlanten med fokus på Færøerne som en grøn case i det udfordrende nordatlantiske ocean.

DR-værterne Jesper Theilgaard og Jacob Illeborg styrer forløbet i Climate Planet, hvor vi resten af dagen og på Kulturnatten også sætter fokus på Færøerne og Nordatlanten for offentligheden og Kulturnattens gæster på Rådhuspladsen.

Vi ser frem til at møde dig i Climate Planet på Rådhuspladsen i København fredag 13. oktober 2017 kl. 08.30-12.00. Tilmelding senest tirsdag 10. oktober 2017 på sev@sev.fo.

Program

Kl. 08.30 Ankomst.

Kl. 09.00 Færøernes energi- og klimaminister Sirið Stenberg åbner seminaret.

Kl. 09.10 Jesper Theilgaard, klimaekspert og vejrvært på DR, sætter scenen med klimaudfordringerne i Nordatlanten med videofortællinger og satelitdata, der vises på NASA-kuglen i Climate Planet samt på de fire storskærme i salen.

Kl. 10.00 DR's Kontant-vært Jacob Illeborg fortæller historien om det grønne Færøerne - med videooplevelser og live interviews med gæster i Climate Planet. Færøernes mål er, at alt energiforbrug på land skal komme fra vedvarende energikilder i 2030. Hvad betyder denne ambitiøse beslutning for det færøske samfund - fiskeriet, lakseopdrætten, turismen, den moderne færøske madkultur osv. - Jacob Illeborg finder svarene i Climate Planet.

Blandt gæsterne i Climate Planet er den færøske miljø- og energiminister Sirið Stenberg, Annika Olsen borgmester i Torshavn, Turið Horn byrådsmedlem i Torshavn, Hákun Djurhuus CEO hos Elselskabet SEV, Árni Olsen marketingchef hos Atlantic Airways og den færøske TV-kok Gutti Winther.

Kl. 11.00 Opsummerende keynote med Jørgen S. Christensen, teknologidirektør i Dansk Energi, samt opfølgende spørgsmål fra klimaekspert Jesper Theilgaard.

Kl. 12.00 Seminar slut.

 

 

 • Se vedhæftede fil: climate planet invitation.pdf
 • Arrangør Færøernes energi- og klimaministerium, Torshavns Kommune, Elselskabet SEV og Atlantic Airways
  Dato 13-10-2017
  Klokken 08:30
  Sted Climate Planet
  Tid 13. oktober kl. 08.30-12.00
  Pris 0 kr., men husk tilmelding senest 10/10 på sev@sev.fo

  Andre arrangementer