The Green Lie + debat // CPH:DOX 2018

Danskerne er vilde med økologi og faitrade. Så vilde at salget af økologiske og Fairtrade varer er fordoblet de seneste 10 år.

Men kan vi som forbrugere stole på mærkeordningerne? Og hvad betyder det egentlig, når et produkt er økologisk og bæredygtigt?

Efter visningen kan du møde instruktøren og journalist Kathrin Hartmann i debat med Jonas Giersing, Fairtrade-mærkets direktør, og Thomas Roland, COOP's CSR direktør, omkring mærkeordninger, palmeolie og greenwashing.

OM FILMEN

Bliver vi forført af det gode budskab om bæredygtighed, når vi køber ind? En doku-komedie, hvor intet er hvad det ser ud til at være.

Hvad betyder øko, fairtrade og bæredygtighed egentlig? Holder fødevareindustrien hvad den lover én, når man står i supermarkedet og skal vælge rigtigt? Og kan man redde planeten gennem shopping? Det rejser en skeptisk Werner Boote - Østrigs svar på Michael Moore - og hans tyske kollega Kathrin Hartmann verden rundt for at undersøge. Og virkeligheden viser sig ofte at være lige så langt fra markedsføringen, som konsekvenserne af 'den grønne løgn' er katastrofale.

Fra Bali til Brasilien og til Noam Chomskys kontor: Der er mere på spil end penge, hvis de velvillige forbrugere først bliver forført af det gode budskab. 'The Green Lie' bygger på Kathrin Hartmanns studier i det kontroversielle fænomen 'greenwashing', hvor multinationale firmaer får brandet sig til et bæredygtigt image, mens de underminerer økosystemerne i de lande, hvor de opererer.

Læs mere: https://cphdox.dk/program/film/?id=529 

Presseakkreditering: https://cphdox.dk/presse/presseakkreditering/

 

Arrangør CPH:DOX 2018
Dato 17-03-2018
Klokken 15:00
Sted Kunsthal Charlottenborg
Tid Den 17/3 kl.15:00-17:30
Pris 90 kroner eller presseakkreditering

Andre arrangementer